2014 Nasıl Geçti?

2014 yılı benim adıma birçok ilkleri barındıran, kişisel olarak her ne kadar geçmişe göre daha fazla ileri gittiğim bir yıl olarak görünse de kitlesel anlamda aşırı derecede kötü bir yıl oldu diyebilirim. 

Kitlesel anlamda 2014 yılı yolsuzluk yapanların, katillerin ve insan iradesiyle dalga geçenlerin alkışlandığı, halkın, haklının, zayıfın ve özgür düşüncenin geçmişe oranla daha fazla ezildiği, aşağılandığı bir yıl oldu. Durum böyle olunca kendi kişisel gelişiminiz bir şekilde bastırılıyor ve ört bas ediliyor. Yok yere birçok canı kaybettiğimiz, bu kayıpların sorumlularının gerine gerine görevlerine devam etmelerine tanık olduğumuz bu yılda, yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi kendi adıma kırılma noktası oldu ve maalesef ki ülkem adına aydınlık bir gelecek görememeye başladım. 

Soma'daki maden faciasında 301 kişi hayatını kaybetmişti.
Soma’daki maden faciasında 301 kişi hayatını kaybetmişti.
Ermenek'teki maden kazasında 18 kişi hayatını kaybetmişti.
Ermenek’teki maden kazasında 18 kişi hayatını kaybetmişti.

Kendime dönecek olursam, harika insanlarla tanıştığım bir yıl oldu diyebilirim. Dostluk ve insanlara güvenme kavramını yeniden hatırladığım bu yılda çok güzel insanlarla arkadaşlığımı ilerlettim ve sağlam temeller attığımızı gördüm. İlk 6 ay kendi başıma bir şeyler yaratma heyecanı ve çabasıyla geçti. 6. ayın sonunda yolum Teknokrasi ile kesişti ve 6 aydır bu güzel insanlarla birlikte çalışıyorum, mutluyum. 

Kendime ait bir hayatım olduğunu biraz geç de olsa anladım diyebilirim. Bunu anlamış olmak beni daha özgür hareket etmeye, daha hızlı karar vermeye ve daha çok üretmeye yöneltti. İlk yurtdışı deneyimim İrlanda’ya Google ofisine oldu. Güzel anlar yaşadım ve tekrarını kısa sürede yeniden gerçekleştireceğime eminim 🙂

2014 yılı özet olarak arkadaşlığın, verimliliğimin ve hayallerimin arttığı bir yıl oldu. Bunun yanında inandıklarımı, sahip olduklarımı, yaşadığım düzeni ve çevreyi ve kabullenmem gerektiği söylenen şeyleri daha çok sorguladığım ve sorgulamam gerektiğine daha çok inandığım bir yıl oldu. 

2014’ü benim için güzelleştiren çok yakın arkadaşlarım Sertaç Şeviş, Aykut Aslantaş, Onur Özcan ve Şahin Seçil‘e, mesleki gelişimimde bilgisi ve yöntemleriyle katkısı olan ajans başkanımız Deniz Utku‘ya ve Teknokrasi ekibine, hiçbir zaman kopmayacağımızı bildiğim ve beraber zaman geçirmekten büyük keyif aldığım Yendik Mi Lan? takımına ve güzel zaman geçirdiğim diğer bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

2014’ten huzur ve sağlık dilemiştim, 2015’ten de huzur ve sağlık diliyorum. 🙂